Direktlänk till inlägg 16 maj 2011

Auktioner

Av Frida - 16 maj 2011 16:43

Så var vi hemma igen efter en underbar helg eller egentligen weekend då vi startade fredag morgon.

Landade vid 9 på Sturup där vi träffade våra vänner och bolagspartners Anders & Maria. Othilia fick följa med även denna gång, men hon skötte sig så bra så bra!   

Efter en liten felkörning trots GSP    så anlände vi till Bra Ko där dagens auktion skulle vara, kombinerat med Semexdagen!


Vi ropade in, tillsammans med Anders & Maria, nr 11 Dirigo-Conant Mac Robyn en snygg kviga som har en härstamning som bara kommit in i Europa genom embryon, så självklart ska vi prova spola henne i sommar.   7 generationer VG el EX och som 7e generation har vi "The Queen of the breed: Glenridge Citation Roxy EX97. Här finns info om Robin familjen. 

Ytterligare 3 riktigt fina djur gick till väster- och norrbotten; Bra Ko Advent Extra Special RC, Ekeröd Lawn Boy Roxe RC & Krull Crest Mac Michelle.

Efter auktionen var det Grillkväll och tid till prat med vänner och bekanta. Erik visade oss korna i hagen...många fina damer där kan jag säga!!   


Resan gick under kvällen vidare till Lögnäs Lanthotell! Jättefin anläggning! Kan varmt rekomenderas.


Dag 2 var det auktion på Stäme! Alltid lika kul att få träffa familjen Bengtsson igen, blir så långt mellan gångerna tyvärr!!

Denna dag ropade vi in Stäme Redbull Maud RC. Vår andra Maud-red har tyvärr utgått utan att lämna någon kviga så vi provar igen. Denna dam var sem. och dräktig med sexxad Rustler, så nu håller vi tummarna. Hon är en Redbull Rc x Kite x Rubens x Emlane Enhancer Maud EX.

  Bilden är tyvärr inte alls bra (mobil) kommer en bättre när hon kommer hem. Hon är en RC, men som ni ser så är hon så svart och fin! *lovely* bara lite vit under magen, på benen och med en stjärna. Så hon har fina egenskaper, en RC men ändå så svart!   


Kvigorna under dessa två dagar var fantastiskt iordningställda!! Jättekul att se!


Hemma har vi embryomottagaren och Blanche i kalvningsboxar . Så nu är det spännande kan jag säga.   


Othilia fick se ett flasklamm på Stäme så nu säger hon bara 2 ord "BÄ BÄ"     


För Theodor leker livet nu när vårbruket är igång! Efter dagis följer han Pappa i de traktorjobb som finns!    Han har även börjat använda en ny mening "...älskar mig" kan vara mamma eller pappa eller någon annan    och vid matbordet med mormor o morfar, morbror Conrad och hans tjej Maria ( som Theodor avgudar)sa han: Maria älskar mig, vilket resulterade i mycket skratt så han blev lite generad...

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Frida - 21 juli 2017 21:56

2 Gold-Red döttrar tar nu sinperiod. Den röda, Inksou, avslutar laktation 1 på 11074kg och den svarta, Nocka, avslutar laktation 2 på 10700kg. ...

Av Frida - 18 december 2016 22:33

Fick en tidig julklapp, en Doorman kviga på Carola familjen. ? var några år sen Lennart och Marion tog in dom till Sverige från Startmoor i Kanada. ...

Av Frida - 1 november 2016 20:43


Nu är vintern på ingång så sista utegänget fick komma in idag. Adonis Nibblet och Burdette Orre. ...

Av Frida - 18 juni 2016 00:18


Onsdag kväll täckte vi 1a skörden. Hade verkligen tur med vädret! :-) Blev nästan en full silo. Ett stort tack till alla duktiga människor vi har omkring oss, Mattias, Petter, Frida d.y & Göran. ...

Av Frida - 7 juni 2016 23:09


Det här är en sånn där händelse vi kommer att se tillbaka på när vi blir äldre och minnas med glädje. Vi har inte många Ayrshirekor men vi är stolta över de vi har. Ett mål vi uppnått och en önskan hade varit att Markus far hade fått vara med oss o...

Presentation

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS


Ovido - Quiz & Flashcards